Vándortábor 2015

IRKA – 2015/2016 1. szám

Balassa Gergő – bár végzős – először vándortáborozott, s ez olyan nagy élmény volt számára, hogy azonnal tollat ragadott, hogy mindenkit biztasson, ne várjon a jelentkezéssel olyan sokáig, mint ő.

Az idei tábor, melyen részt vettem, az egyik legjobb túrám volt az eddigiek közül. Az idén a Tátra volt a célpont, ugyanis a Vasvári egyik évben Magyarországon, másik évben külföldön táborozik. Először a Magas-Tátrát hódítottuk meg, hágókon másztunk át, tengerszemeket kerülgettünk. Talán a legfurább és legszebb a Rysy volt, amit két külön csapatban támadtunk meg – az egyik csapat a lengyel oldalról indult, a másik szlovákról. A hegycsúcson hihetetlenül gyönyörű látvány fogadott minket, a szép időt mindig pont akkor fogtuk ki, amikor legszebb volt a kilátás. A fejünk fölött nem volt egy szem felhő sem, ellenben mindenfelé a távolban gomolyogtak a kis felhőpamacsok. Mindenfelé sziklák, hegycsúcsok látszottak, a lengyel oldalon tengerszemek…

A többnapos poprádi tartózkodás – és jó pár kora reggeli elektricskán való utazás – után a csapat áttelepült a Szlovák Turistaparadicsomba. Itt a Hernád-parti túrák voltak nagyon izgalmasak, különösen az, amikor a folyó fölött vastálcákon, láncokon függve mentünk.

A fárasztó gyaloglások után sokat játszottunk, főképp kártyáztunk, my little ponyt és hasonló jóságokat, esténként tábortűz mellett beszélgettünk, énekelgettünk. A minket kísérő tanárok jókedvvel (Igazgató úr és Szabó Endre tanár úr pedig teljes odaadással) vettek részt mindenben, legyen szó akár a kezdő túrázók forrásvízzel való felfrissítéséről, akár a szalmakupacban való birkózásról. A Vasvári vándortábora nem szokványos tábor, sokkal viccesebb, nekem a vasváris programok közül ez volt az egyik legjobb élményem!

Hajrá Vasvári!

Balassa Gergő 12. D