Felvidék

Vándortábor 1999

IRKA – 1999-2000. tanév 1. szám

tatraSokat gondolkodtam azon, vajon jól tettem-e, hogy idén is a vasváris vándortáborba jelentkeztem, ugyanis a nyár ezen
időszakára egy másik táborba is kaptam meghívást. Napokon át mérlegeltem a két nyaralás között. Végül Szlovákiát választottam, s ma már tudom, ….

további részletek Szele Zsófia írásából

 Vándortábor 2015

IRKA – 2015-2016. tanév 1. szám

tabor2011_10Balassa Gergő – bár végzős – először vándortáborozott, s ez olyan nagy élmény volt számára, hogy azonnal tollat ragadott, hogy mindenkit biztasson, ne várjon a jelentkezéssel olyan sokáig, mint ő.

Az idei tábor, melyen részt vettem, az egyik legjobb túrám volt az eddigiek közül. Az idén a Tátra volt a célpont, ugyanis a Vasvári egyik évben Magyarországon, …

további részletek Balassa Gergő írásából

Vándortábor 1995/96podlesok

Horváth József igazgatóhelyettes, DSK vezető gondos előkészítő és  szervező munkájának köszönhetően júliusban Szlovákiában töltöttünk 12 napot. A Szlovák paradicsom déli részével ismerkedtünk a táborozás elején: a Dobsina jegesbarlang, a Dedinsky tó és környékén túrázgattunk. Táborhelyünk a Podlesoki-kemping volt, Hrabusice (Káposztafalva) közelében. A környék szurdokai, a hosszú vaslétrák, doronglétrák, vastálcák, láncos kapaszkodók izgalmas, különleges túraélményeket jelentettek mindnyájunknak. A Hernád völgye helyenként csak vastálcákkal, kapaszkodókkal leküzdhető szakaszai, a Tamásfalvi kilátó szépsége is felejthetetlen élményt adtak.

Vándortábor 2003

Augusztus elsején, pénteken indultunk útnak óriási hátizsákokkal megpakolva. Néhány „gólya” idén is meglepett minket kitartásával és találékonyságával, ugyanis páran közülük a megszokott kettő batyu helyett három, vagy annál több táskával felszerelve vágott neki a tizenkét órás vonatútnak. Persze mi csak elnézően mosolyogtunk erre: „Úgyis rájönnek, hogy ez nem fog …

további részletek Tóth Ágnes írásából

Vándortábor 2006

Az első vándortábort iskolánkban 1991-ben rendezték Horváth József tanár úr vezetésével. Utána hosszú évekig ez hagyomány volt, azonban két éve nyáron nem élvezhettük a vándortábort. Szerencsére idén megalakult a Vasvári Természetismereti Turisztikai Kulturális és Sport Egyesület, mely lehetőséget adott egy új tábor szervezésére.

2006-ban Tátralomnic (Szlovákia) adott otthont kb. 80 fős csapatunknak.

172262_188605567827752_2260488_oReggel 3 óra körül lelkes, és természetesen álmos arcok gyülekeztek a vasútállomáson. Megpakolt táskákkal, bakanccsal és jobbról, balról (elölről, hátulról és ahonnan még lehet) aggódó hozzátartozókkal megpakolva. Sokan közülük már többszörös táborozók, többen azonban a kezdő, „első táborozó” kategóriát gazdagították, ahogy magam is. (Ez később meg is bosszulta magát.)

Majorné Szloboda Mária tanárnő, Szabó, Horváth és Kiffer tanár urak, mint fő kísérőink ellenőrizték a „becsekkolókat”.

A szülő utolsó instrukciói után megindultunk a…

További részletek a Fülöp Flóra írásából